headerImage
Політична мапа

Кузін: штаму «Омікрон» в Україні немає

Наталія Бойко

В усіх досліджених зразках виявлено штам «Дельта»

Головний санітарний лікар Ігор Кузін повідомив, що штам коронавірусу «Омікрон» в Україні не виявлено, передає «Інтерфакс-Україна».

«Станом на 9 грудня в Україні випадків захворювання на зазначений штам не виявлено. Всі досліджені зразки свідчать лише про те, що в кожному регіоні поширюється штам «Дельта», – сказав Кузін на брифінгу в четвер, 9 грудня.

Як наголошує головний санлікар, всі зразки, які свідчать про нетиповий перебіг COVID-19 (зокрема, у тих людей, які повернулися з-за кордону або проживають у районах, де спостерігається значне поширення захворюваності), підлягають обов’язковому ретельному дослідженню та секвенуванню, щоб виявляти нові штами.

Читати також: В Україну заборонили в’їзд іноземцям із восьми країн Африки

Водночас, як повідомляє агентство Bloomberg, нове дослідження японських вчених свідчить, що на ранній стадії «Омікрон» розповсюджується у чотири рази активніше, ніж «Дельта».

«Варіант «Омікрон» заразніший, він долає імунітет, вироблений і природним шляхом, і за допомогою вакцинації», – цитує агентство слова професора Кіотського університету Хіросі Нісіури.

Однак, як зазначається у дослідженні, на сьогодні при «Омікроні» захворювання протікає здебільшого у легкій формі, тяжких випадків хвороби спостерігається мало.

коронавирускоронавірус

Поширити:

Вам може сподобатись