headerImage
Суспільний інтерес

В Україні різко зросла кількість уживаних автівок

Антон Годенко

Придбані «євробляхи» в рази перевищують число нових транспортних засобів

За перший місяць поточного року українці зареєстрували 31,6 тисяч уживаних легкових автомобілів, ввезених з-за кордону. Про це повідомляє Українська асоціація автовиробників «Укравтопром».

Як зазначили в Асоціації, така кількість реєстрацій імпортного секонд-хенду майже на чверть перевищила показник січня минулого року, та виявилась у 6 разів більшою за січневий обсяг продажів нових легкових авто. При цьому більше половини цих машин (52%) були обладнані бензиновими двигунами. Водночас частка дизельних авто склала 37%, автомобілів з ГБО – 7%, на електромобілі та гібриди припало 4% вперше зареєстрованих у січні легковиків з пробігом.

Варто зазначити, що найпопулярнішим вживаним автомобілем став Renault Megane – за місяць українці зареєстрували 2 174 авто цієї моделі. Другий результат у Volkswagen Golf – 1 917 розмитнених і зареєстрованих автівок. На третьому місці Volkswagen Passat, у січні на українські номери перейшло 1 791 авто цієї марки. Продовжує список Skoda Octavia – власниками цієї моделі стали 1 460 українців. Замикає п’ятірку лідерів Ford Focus з результатом 1 088 проданих легковиків.

Нагадаємо, за спостереженнями автомобільних експертів, у минулому році білий колір автомобіля став найпопулярнішим серед українських автовласників – йому при купівлі автівки віддавав перевагу кожен третій вітчизняний покупець.

автомобильавтомобільмашинатранспортУкравтопром

Поширити:

Вам може сподобатись