headerImage
Суспільний інтерес

Нова хвиля коронавірусу почнеться вже через два місяці, – РНБО

Наталія Бойко

Данілов закликає українців вакцинуватися

Нова хвиля COVID-19 прийде в Україну в лютому, однак масова вакцинація здатна її відвернути. Про це заявив на брифінгу для журналістів секретар РНБО Олексій Данілов, повідомляє «РБК-Україна».

«”Омікрон” прийде. Ми від цього нікуди не втечемо. Він уже є на наших кордонах, у Туреччині та ближче до нас. Його не треба лякатися. Він може охоплювати більше людей, але його переносять набагато простіше та легше, ніж “Дельту”», – сказав Данілов.

За його словами, Україні треба виходити на 300–400 тисяч вакцинованих на день та запроваджувати бустерну дозу. Як заявив Данілов, якщо рівень вакцинації в Україні досягне 80%, то чергові спалахи інфекції проходитимуть простіше.

«З 15–20 лютого ми можемо отримати початок наступної хвилі. Для того, щоб її не було, нам потрібно вакцинуватися. Те, що буде ще одна хвиля, ми в цьому впевнені. Інша справа, наскільки суспільство буде усвідомлене для того, щоб провакцинуватися і підійти дуже спокійно до цих речей. Але це прогноз, все залежить від того, як поводитимуться наші громадяни», – резюмував він.

Нагадаємо, раніше головний санлікар Ігор Кузін заявив, що в даний час  в Україні поки що немає штаму «Омікрон».

вакцинакоронавирускоронавірусРНБОСНБО

Поширити:

Вам може сподобатись