headerImage
Економіка

Вітчизняне автовиробництво впало більш ніж наполовину

Антон Годенко

З початку року в Україні вироблено понад сім тисяч транспортних засобів

У жовтні на українських заводах було зібрано 292 одиниці автотранспортних засобів – порівнюючи з результатом річної давності, випуск автотранспорту в країні зменшився майже на 58%, а щодо попереднього місяця – на 68%. Про це повідомляє Асоціація українських автовиробників «Укравтопром».

Як зазначили в Асоціації, найбільше падіння відбулося в частині виробництва легкових автомобілів – за місяць українські заводи випустили 202 легкових авто, що втричі менше, ніж роком раніше.

Випуск комерційних автомобілів (без урахування АвтоКрАЗу, який перестав розкривати інформацію про своє виробництво з серпня 2016 року), склав 3 штуки — мінус одна машина від результату жовтня 2020 року.

При цьому на тлі загального падіння автовиробництва майже на 13% збільшилося виробництво автобусів – протягом минулого місяця було зібрано 87 автобусів.

Загалом з початку 2021 року в Україні було вироблено 7 002 одиниці автотранспортних засобів, що на 85% більше, ніж за перші десять місяців минулого року. З них легкових автомобілів – 6 337 штук (+97%); комерційних – 27 штук (-25%); автобусів – 638 штук (+17%).

Нагадаємо, в Україні лише 5% автовласників віддають свої машини на утилізацію.

виробництвомашинапроизводствоУкравтопром

Поширити:

Вам може сподобатись